ma 30.1. J. lähti aamulla Tallinnaan ainejärjestönsä tyyppien kanssa. Siellä on joku tieteellinen konferenssi. En saanut koko maanantain vastaisena yönä unta ennenkuin J. lähti junalle klo 5, joten nukuin kahteentoista. Iltäpäivällä yritin kirjoitella gradua Humanikassa, mutta laihoin tuloksin. Illalla join kotona 5 kaljaa, poltin tupakkaa ja menin vielä baariin juomaan yhden. Siellä oli joitain puolituttuja. Hävetti.

ti 31.1. Lievä krapula. Yritin kirjoittaa, mutta ei siitä mitään tullut. K. tuli käymään ja valitti siitä, kuinka hänellä ei ole vapaa-aikana mitään tekemistä ja kuinka hänen miehensä tekee vain töitä aamusta myöhään iltaan. Yritin olla empaattinen, vaikka elämäntilanteemme ovat niin kaukana toisistaan kuin mahdollista - K:lla on virka ja omistusasunto. Joskus ilkeinä hetkinä mietin, että hänelle tekisi hyvää olla vähän aikaa taloudellisessa ahdingossa. Katsoimme leffan Better Off Dead, joka oli kasarikoulukomedioista idioottimaisimmasta päästä.

ke 1.2. Menin Pinni B:hen syömään ja näin sattumalta ex-työkaverini A:n, joka oli palauttamassa Harry Potter-aiheista graduaan. Hän on opiskellut yhtä kauan kuin minä, mutta on vuoden minua vanhempi. Gradua hän oli tehnyt jo kaksi vuotta. Illalla J. soitti ja sanoi bilettääneensä Tallinnassa edellisenä iltana aamukuuteen. Tämä sai viinan himoni heräämään, ostin kolme kaljaa ja pikkuaskin tupakkaa. Katselin tv:stä pukudraamaa Omistava rakkaus, joka oli ihan kohtalainen.

to 2.2. Pääsin töihin vasta neljän maissa ja lueskelin hieman runoja. J. tuli väsyneenä kotiin Tallinnasta ja toi hajuvettä, votkaa, Vana Tallinnaa (yäk), Calvadosta ja kaksi pulloa viiniä.

pe 3.2. Heräsin jo joskus kymmeneltä, mutta en päässyt yliopistolle ennen kahta. Kirjoittelin vähän. J. oli edelleen väsynyt. Kuulimme ikäviä uutisia kirjastoalan uusista vaativuussäädöksistä. Illalla I. tuli pelaamaan Alhambraa, J. ei juonut mitään, mutta minä join kolme olutta ja hävisin pelin, tottakai. Siitä seurasi lievä morkkis.

la 4.2. En tehnyt mitään opiskelun suhteen. Päivällä kävimme Kauppahallissa ja matkalla sinne sain kamalan ahdistuskohtauksen liittyen työttömyyteeni ja rahattomuuteeni. Valitettavasti en pitänyt sitä sisälläni vaan sain valituksellani riidan aikaan. Teimme tortilloja jauhelihakastikkeella. Juuri ennen saunaan menoa sairaalasta soitettiin ja kerrottiin, että J:n vaari oli juuri kuollut. Illan olimme, ymmärrettävää kyllä, kotona. Oin hirveän väsynyt ja luin loppuun Siri Hustvedtin kirjan What I Loved.

su 5.2. J. meni käymään enollaan. Minä olin koko päivän kotona ja surffailin netissä ja luin Coletten kirjaa Chéri. Illan päätteeksi katsoimme elokuvan Fast Times at Ridgemont High, joka oli aika hauska.